top of page

OM PIIKABOO

Hej, jag heter Maria Eidelmann och jag grundade Piikaboo år 2017.

Som en del i att vara mamma och lära min dotter att ta sina första steg i och runt om vatten blev jag tidigt besviken på de ”hjälpmedel” som erbjöds till en för att kunna känna sig säker och att försöka ha kul med sitt barn i och runt om vatten, oavsett om det var simdynor av hårdplast som både var väldigt obekväma och generellt satt väldigt dåligt på hennes kropp eller om det var så kallade uppblåsbara ”sim-puffar” som både kvalitetsmässigt inte höll måttet med flertal som gick sönder efter kort användning och som inte alls kändes säkra på det sättet som jag ville att ett flythjälpmedel skulle kännas.

 

Någonstans i denna period var hela familjen på en resa utomlands och jag sprang på en produkt som på många sätt levde upp till mina krav på säkerhet och som samtidigt var bekväm och på ett kul sätt kunde hjälpa min dotter att lära sig simma och vara bekväm runt och i vatten.

I den stunden föddes tanken vad som idag är Piikaboo.

 

Jag ville vidareutveckla produkten som jag hade köpt utomlands då jag upplevde ett par saker som jag direkt kände att man funktionellt kunde göra bättre samt addera den känsla för design och mönster som jag tycker är så kul. Med ett skandinaviskt tänk runt design och säkerhet och mönsterval med både lokal och internationell anknytning är jag idag mycket stolt över det produkt-sortiment av både simvästar men även övriga produkter i Piikaboo´s sortiment.

Mitt mål med Piikaboo var att alla föräldrar och barn skulle få uppleva tryggheten att kunna ”släppa lös” sitt barn i vatten utan att kompromissa på vad jag tycker är snygga designlösningar och mönster.

 

Idag erbjuder vi inte bara simvästen utan flertal olika produkter för en dag i och runt vatten och min förhoppning och drivkraft för framtiden med Piikaboo ligger i att utveckla fler kringliggande produkter och samtidigt utveckla simvästen med nya designer och mönster för att tilltala alla smaker.  

IMG_0805.jpg
bottom of page